Boeken
Bastide van Beaumont-du-Perigord

De charme van Beaumont-du-Périgord

Het vakantiehuis Coquelicots ligt in Beaumont-du-Périgord: een charmant middeleeuws dorpje in het hart van de Dordogne, in het zuidwesten van Frankrijk. Het dorpje is gelegen op een heuvel. Een van de meest opvallende kenmerken van Beaumont-du-Périgord is de prachtige markthal uit de 14e eeuw. Dit imposante bouwwerk heeft een opvallend dak met houten balken en wordt omringd door gezellige terrasjes en restaurants. Hier kun je genieten van een kopje koffie of een verfrissend drankje terwijl je de sfeer van het dorpje in je opneemt.

Wandelend door de geplaveide straatjes van Beaumont-du-Périgord ontdek je nog meer architecturale schatten, waaronder prachtige herenhuizen, middeleeuwse torens en oude stadsmuren. Het dorpje heeft ook een indrukwekkend kasteel, dat boven het dorp uittorent en een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van de regio.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen is de Église Saint-Laurent, een kerk uit de 13e eeuw met een opvallende klokkentoren en prachtige glas-in-loodramen. Binnenin de kerk vind je een schat aan religieuze kunst, waaronder een opmerkelijke beeldengroep van het Laatste Avondmaal.

Beaumont-du-Périgord is ook bekend om zijn markt, die elke dinsdagochtend plaatsvindt op het dorpsplein. Hier vind je lokale producten zoals kaas, wijn, olijven en verse groenten en fruit. Het is de perfecte plek om te proeven van de heerlijke gastronomische specialiteiten van de Dordogne en om lokale ambachtslieden aan het werk te zien.

Voor wie graag de natuur in trekt, biedt Beaumont-du-Périgord ook tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen of paardrijden in de omgeving. Er zijn verschillende gemarkeerde paden die je door de prachtige landschappen van de Dordogne leiden, langs wijngaarden, kastelen en pittoreske dorpjes.

Kortom, Beaumont-du-Périgord is een verborgen parel in de Dordogne die de moeite waard is om te ontdekken. Het middeleeuwse dorpje heeft veel te bieden, van indrukwekkende architectuur en geschiedenis tot lokale gastronomische specialiteiten en prachtige natuurlijke landschappen. Een bezoek aan Beaumont-du-Périgord zal je zeker betoveren en je laten genieten van de rustieke charme van de Dordogne.Terug naar blogoverzicht